У рамках реалізації програми Президента «Зелена країна» у 2021 році на Львівщині висаджено 3,5 млн дерев

7 грудня 2021р, Новини. Прес-служба

Завершилася осіння висадка дерев у рамках програми Президента «Зелена країна». Ініціатива передбачає збереження та відтворення лісів, збільшення їх площі. Зокрема, у планах – висадити на території України 1 мільярд дерев у найближчі 3 роки. За 10 років площа лісів має зрости на 1 мільйон гектарів.

Сьогодні у Львівському обласному управління лісового та мисливського господарства відбулась пресконференція з підсумків осіннього садіння дерев на Львівщині у рамках Акції Держлісагентства «Створюємо ліси разом» та виконання програми Президента «Зелена країна». Участь у пресконференції взяли представники Львівського ОУЛМГ,  заступник голови Львівської ОДА Юрій Бучко, головні лісничі державних лісогосподарських підприємств та представники засобів масової інформації.

Перший заступник начальника Львівського ОУЛМГ Ярослав Целень розповів про підсумки осінньої кампанії у рамках реалізації програми Президента «Зелена країна»  та окреслив нові завдання та пріоритети для лісівників Львівщини. Також він висловив подяку обласній державній адміністрації за підтримку у питаннях розвитку  лісового господарства та сподівання  на конструктивну співпрацю лісівників та територіальних громад у питаннях створення нових лісів.

Заступник голови Львівської обласної державної адміністрації Юрій Бучко відзначив роботу Львівського обласного управління лісового та мисливського господарства у питаннях відтворення лісів. Восени цього року у Брюховичах запрацював інноваційний лісорозсадницький комплекс на базі державного підприємства «Львівський лісовий селекційно-насіннєвий центр» із вирощування садивного матеріалу із закритою кореневою системою і обласна адміністрація й надалі готова підтримувати розвиток цього напрямку роботи. Юрій Бучко акцентував увагу, що посилюється зацікавленість громадян, особливо  молоді до заходів садіння лісу, і тому необхідно широко інформувати суспільство як ведеться лісогосподарська діяльність в лісах області.

Ярослав Целень повідомив, що станом на 01.12.2021 року на Львівщині висаджено 3 559 646 дерев, на площі 1239,03 га, а саме:

- державні лісогосподарські підприємства Львівського ОУЛМГ –  2 708 040 дерев (877,1 га);

- комунальні лісогосподарські п-ва «Галсільліс» -  639 313 дерев (194,4 га);

- військові лісогосподарські п-ва – 83 142 дерева (12,6га);

- представники громадських організацій – 100 636 дерев (144,34 га):

- на землях ОТГ (заліснення парків, скверів) – 27 055 дерев (4,89 га);

- території навчальних та дошкільних закладів – 1 460 дерев (5,7 га).

30 жовтня Львівщина долучилася до міжнародної екологічної акції «Висадження дерев одним мільйоном людей за одну добу» у рамках глобального екологічного проєкту «Greening the Planet». Цього дня,  за координації ГО «Добро.Дій» на локаціях державних лісогосподарських підприємств майже 1000 учасниками від громадських організацій спільно з лісівниками висаджено понад 175 тис. сіянців головних лісотвірних порід.

Окрім традиційного садіння лісу у рамках Акції активно проходили інформаційно-просвітницькі заходи та заходи з озеленення територій:

  • організовано 76 екскурсій;
  • прочитано 109 лекцій;
  • створено 29 та доповнено 46 парків, алей,
  • проведено озеленення територій понад 140 установ та соціальних об’єктів (навчальних та дошкільних закладів, лікарень, амбулаторій та ін.)

На Львівщині участь в Акції з садіння молодих дерев взяли 3939 учасників: представники органів влади та місцевого самоврядування, місцеве населення, учнівські лісництва, шкільна та студентська молодь, представники громадських організацій та засобів масової інформації.

На виконання Указу Президента та екологічної ініціативи «Зелена країна» весною 2022 року державними лісогосподарськими підприємствами Львівщини заплановано висадити 3 млн 690 тис. дерев.

Для виконання виробничих завдань щодо вирощування нових лісів, державними лісогосподарськими підприємствами у 2021 році було заплановано зібрати 20 126 кг насіння головних лісоутворюючих порід та для озеленення. З метою виконання Указу Президента України лісогосподарськими підприємствами було збільшено план заготівлі насіння на 75%.  Станом на 01.12.2021 року лісівниками Львівського ОУЛМГ заготовлено 40 563 кг насіння головних лісоутворюючих порід та для озеленення.

За матеріалами осінньої інвентаризації у поточному році  лісогосподарськими підприємствами у лісових розсадниках вирощено 10 411 386 шт. стандартних сіянців.

Дякуємо усім учасникам, які взяли участь у заходах Акції Держлісагентства «Створюємо ліси разом» та екологічної ініціативи Президента «Зелена країна»!

Долучайтеся до нових заходів із садіння дерев з настанням весни!

 

Global Options

Оголошення
Ключові слова
Де так як купити дрова паливні на Львівщині

Зелена країна

Ми у Facebook

Розпорядження від 01.12.2015р. N18

Платформа Дія

Відео

Новини Управління