"Зелена країна": на Львівщині висаджено майже 200 тис. дерев

4 жовтня 2021р, Новини. Прес-служба

01 жовтня стартувала акція Держлісагентства «Створюємо ліси разом» в рамках програми Президента України «Зелена країна». Також на Львівщині активно розпочалась осіння лісокультурна кампанія.

Станом на сьогодні, державними лісогосподарськими підприємствами Львівського ОУЛМГ спільно з громадськістю проведено лісовідновлення на площі 60 га.

Акція  стартувала в переддень святкування Дня вчителя, і що може бути краще в цей день, як заохочення молодого покоління  до добрих справ, плекання в них дбайливого ставлення до лісів та довкілля.

Бібрський лісгосп активно долучився до виконання програми Президента України «Зелена країна». Лісівники, спільно із громадськістю, учнями та заступником міського голови м. Перемишляни Ярославом Мармуляком, напередодні Дня вчителя, провели озеленення Перемишлянської школи-гімназії I-III ст. На території школи було висаджено 150 декоративних дерев та кущів. Також лісівники Бібрського лісгоспу провели озеленення садиби контори лісгоспу та провели доповнення шкілок декоративних дерев та чагарників у Перемишлянському та Свірзькому лісництвах. У перший день акції було висаджено 250 дерев та кущів.

До Акції долучилися лісівники ДП «Буський лісгосп» та освітянами Бущчини. В рамках Акції на територіях шкільних та дошкільних закладів Буського ОТГ висаджено 160 дерев та кущів ялини звичайної, калини, дуба червоного та інших порід.

 

Працівники ДП «Боринське лісове господарство» заручившись підтримкою працівників НПП «Бойківщина» та РЛП «Надсянський» провели на території Боринського лісництва ввід недостаючих порід на ділянках, де проводились лісогосподарська діяльність -  рубки переформування. Спільними зусиллями було висаджено 1500 штук сіянців головних лісоутворюючих порід: ялиця біла, бук лісовий, клен-явір.

Вихованці учнівського лісництва "Паросток", учні 9-Б класу озеленили територію Бродівського ОЗЗСО I-IIIст. №4. Перед початком заходу начальник відділу лісового господарства ДП "Бродівський лісгосп" Л.Кінаш, провела з учасникам Акції інструктажі з техніки безпеки та технології садіння лісових культур. На території школи були посаджені туї.

Спеціалісти Золочівського лісгоспу спільно з вихователями та директором дитячого садочку провели озеленення дитячого майданчику та території закладу дошкільної освіти у с. Зозулі Золочівського району. Учасники заходу висадили саджанці модрини, дуба, туї і голубої ялини.

01 жовтня працівники ДП «Рава-Руське ЛГ»  створювали ліс у Рава-Руському лісництві, де на площі 1га висадили дуб звичайний із закритою кореневою системою та сосну звичайну.

Спільно із ДП «Самбірське лісове господарство» юні вихованці  Рудківського шкільного лісництва  з керівником, учні старших класів та вчителі Рудківської СЗШ ім. В.Жеребного озеленювали територію рідної школи. Майстер лісу Рудківського лісництва Анатолій Вовк надав допомогу юним лісівникам і передав їм 30 саджанців  декоративних дерев: туї Біоти, ялини колючої, самшиту, гібіскусу, магнолії, калини  та провів з ними майстер-клас з  технології садіння дерев та кущів і розповів про правильний догляд  за ними.

Старт Акції «Створюємо ліси разом» на Старосамбірщині відбувся в с.Страшевичі та с.Біличі, де разом із учнівською молоддю працівники ДП «Старосамбірське ЛМГ» висадили перші деревця та озеленили навчальні заклади.

В урочищі “Панасівка” Коростівського лісництві кв.18 вид. 55,22 на площі 2,1 га проведено посадку лісових культур модрини європейської та ялиці білої. В заході прийняли участь учні шкільного лісництва “Сколівська академічна гімназія” під керівництвом вчителя біології Мельниченко Н.О., головний лісничий Сколівського лісгоспу Дмитрів В.М, лісничий Коростівського лісницва Цап Д.В. та державна лісова охорона лісництва. Для учасників проведено лекцію про роль та значення лісу, майстер-клас садіння лісових культур. В ході створення молодого лісу висаджено 1050 тис.шт. саджанців модрини європейської та ялиці білої.

До проведення Акції долучились НПП "Сколівські Бескиди", Стрийська РДА, Консультативно-дорадча рада реформ, молодіжна рада Стрийщини, Центр просвітництва М.Рея, ТІЦ Стрий, які провели озеленення  і облагородження території у підніжжі поховального пам’ятного знаку на могилі князя Святослава, сина Володимира Великого в урочищі «Святослав» біля міста Сколе на території національного природного парку "Сколівські Бескиди".

Станом на сьогодні у рамках “Зеленої країни” на території Львівщини висаджено 196 тис. нових молодих дерев.

Запрошуємо всіх охочих долучатися до заходів громадської Акції «Створюємо ліси разом» в рамках виконання Програми Президента України «Зелена країна»!

 
 

Global Options

Оголошення
Ключові слова
Де так як купити дрова паливні на Львівщині

Зелена країна

Ми у Facebook

Розпорядження від 01.12.2015р. N18

Платформа Дія

Відео

Новини Управління