Акція «Створюємо ліси разом» крокує Львівщиною!

11 жовтня 2021р, Новини. Прес-служба

Вже другий тиждень на Львівщині проходять заходи акції Держлісагентства України «Створюємо ліси разом» в рамках екологічної ініціативи  Президента «Зелена країна».

За цей час лісівниками спільно з представниками місцевої влади, громадськості, учнівської молоді висаджено 322 тис. дерев.

Днями державні лісогосподарські підприємства провели ряд заходів з садіння лісу та озеленення територій.

В рамках програми Президента «Зелена країна» та лісівничої акції «Створюємо ліси разом» відбулось садіння лісу в Свірзькому лісництві Бібрського лісгоспу. До цієї благородної роботи вже втретє поспіль долучилась Львівська академія фехтування ,депутати, Львівські активісти та місцеві жителі. Учні Академії фехтування присвятили посадку дерев 7 річниці створення академії. Присутні привітали фехтувальників з цим святом, побажали їм спортивних успіхів та перемог. Під час висадки молодих дерев досвідчені лісівники ділились з молоддю навиками відновлення лісу . Всі дружно працювали і за кілька годин на місці зрубу красувались посаджені дуби, буки,модрини, ялини, липи, черешні. Загалом спільною працею було посаджено 3500 молодих деревець.

8 жовтня в рамках Акції  в Лішнянському лісництві в кв. 52 вид. 17.2 ДП «Дрогобицьке лісове господарство» учні шкільного лісництва (8 класу Лішнянського НВК ) з учителем Федишином Юрієм та головним лісничим Олегом Шетерляком висадили 2 тис. саджанців дуба звичайного із закритою кореневою системою на пл. 1,0 га.

У Верблянському лісництві Буського лісгоспу в акції взяли участь учні Чанизької загальноосвітньої школи . Для більшості присутніх створення лісових культур справа добре знайома. Тож прослухавши обов’язковий інструктаж лісничого Матвія Ценюха, всі дружньо взялися до роботи. Учні вміло висадили поблизу свого навчального закладу саджанці дерев хвойних та листяних порід.

У сквері, біля пам’ятника Степану Бандері у Жовкві, школярі-третьокласники Жовківського ЗЗССО №3 спільно з лісівниками Жовківського лісгоспу, висадили алею з туй західних (смарагдів). Символічно, що висаджували саме туї. В українців здавна вважали це вічнозелене дерево символом твердості духу, стійкості та світлої пам’яті. Тож, уже через кілька років, зелена алейка підніметься і створить надійний захисний щит. Того ж дня, школярі другого класу цієї ж школи, відвідали з екскурсією дендропарк підприємства «Під Гараєм».

Учні 8 класу загальноосвітньої школи с. Зозулі з вчителем біології пані Іриною разом з лісівниками Золочівського лісгоспу зробили свій внесок в озеленення школи. В рамках заходу на території школи поновили старі алеї молодими саджанцями лип та дубів, які радуватимуть педагогічний колектив та учнів школи ще багато років.

Працівники апарату Львівського лісгоспу долучилися до заходів Акції. Колектив підприємства щороку одностайно підтримує ініціативу директора Ю.Є.Синявського, долучаючись до відтворення лісів в одному з структурних підрозділів. Цьогоріч було прийнято рішення, в рамках акції, створити нову ділянку лісу на місці колишнього пустиря. Так, у кварталі 59 Великолюбінського лісництва на землях держлісфонду учасники заходу висадили саджанці дуба, граба, модрини. Результатом згуртованої роботи стали близько 700 висаджених молодих дерев  та задоволення від спільно зробленої хорошої справи.

Лісівники Рава-Руського лісгоспу доєдналися до виконання програми Президента «Зелена країна» та висаджували ліс у Михайлівському лісництві. На ділянці колективом підприємства висаджено 7542 шт. сіянців сосни звичайної та дуба звичайного.

Учні 10 класу загальноосвітньої школи с. Чайковичі з вчителем біології Ігорем Романовичем, разом з лісівниками Самбірського лісгоспу зробили свій внесок в озеленення школи. В рамках заходу територію школи доповнили туями та ялинами. Вічнозелені дерева добре приймаються. Ініціювала ідею спільного озеленення території рідного закладу директор школи Оксана Голинська, ідею якої підтримали лісівники Рудківського лісництва, які забезпечили даний захід садивним матеріалом і провели майстер-клас з технології садіння саджанців та правильному догляду за ними.

І зашумлять Добромильські дуби...Так, 08 жовтня 2021 року до акції із створення лісів долучились і на території Добромильської ОТГ. Земельну ділянку під молоді насадження виділено Старосамбірським держлісгоспом в кварталі 9 виділ 29 площею 1,2 га Добромильського лісництва. Ділянка використовувалась як сінокос, тому попередньо було проведено підготовку ґрунту під посадку механічним способом, смугами. Усі саджанці з закритою кореневою системою та вирощені в спеціалізованому Львівському лісовому селекційно-насіннєвому центрі у Брюховичах. Разом із лісівниками ДП «Старосамбірське ЛМГ» в акції активну участь взяли працівники апарату Добромильської ОТГ разом із своїм головою Петром Кулясом.Серед можновладців, які брали участь в даній акції та вклали свою лепту в озелененні країни, можна виокремити депутата обласної ради Михайла Гичку та першого заступника голови Самбірської РДА Василя Вісьтак.

Лісівниками Славського лісгоспу спільно з працівниками Славської ТГ та керівництвом ТзОВ “СТА” в Тухлянському лісництві, урочищі “Облаз” було висаджено 2500 дерев різного асортименту порід. На старому сінокосі , який не використовувася за призначенням і постійно доводилось вести боротьбу з борщівником, було прийнято рішення про заліснення території. Після закінчення робіт, працівники лісового господарства та Славської ТГ вирішили не зупинятись та продовжили садіння дерев на території Тухлянського ОНЗ ЗСО I-II рівнів, де до проведення акції долучились вчителі зі школярами. Для школярів цього разу вчителями стали лісівники, провівши майстер-клас з садіння дерев та лекцію про роль і значення лісу, посадили ще 500 дерев на території школи.

В урочищі «Панасівка» Козівського лісництва Сколівського лісгоспу, кв. 3 вид. 67 на ділянці вибіркової рубки з метою відновлення корінних буково-ялицевих лісів проведено підсаджування ялиці. У вікнах з недостатнім природнім поновленням висаджено 520 молодих ялиць, які вирощені у розсаднику Коростівського лісництва. Вже вдруге поспіль до акції долучились юні лісівники Сколівської академічної гімназії, яких організували вчителі Мельниченко Н. та Лисишин Р. Кожен охочий мав змогу висадити і свою ялинку на території зони відпочинку. Приємно було бачити за роботою і ветеранів праці лісгоспу Скольського М. та Маслійовича М. Про ведення лісового господарства на території підприємства розповів директор О.Бойко.

Акція Держлісагентства України «Створюємо ліси разом» в рамках екологічної ініціативи Президента України «Зелена країна» триває. Долучайтеся!

Global Options

Оголошення
Ключові слова
Де так як купити дрова паливні на Львівщині

Зелена країна

Ми у Facebook

Розпорядження від 01.12.2015р. N18

Платформа Дія

Відео

Новини Управління