На Львівщині висадили 176 тис. сіянців у рамках загальнонаціональної толоки «Створюємо ліси разом»

1 листопада 2021р, Новини. Прес-служба

На Львівщині пройшла загальнонаціональна толока «Створюємо ліси разом» у співпраці з Акцією «Висадження дерев одним мільйоном людей за 1 добу» в рамках глобального проєкту Greening of the Planet.

30 жовтня на локаціях лісових ділянок державних лісогосподарських підприємств учасники Акції спільно з лісівниками висадили 175975 тис. сіянців основних лісотвірних порід на площі 44,6 га. У заходах з садіння лісу взяли участь 944 чол. До вашої уваги основні заходи, які проходили у державних лісогосподарських підприємствах області цього дня.

У Боринському лісництві ДП «Боринське лісове господарство» у кварталі 30 виділі 9 акцію провели працівники лісгоспу та  НПП «Бойківщина» разом із Філією – Львівське обласне управління АТ «Ощадбанк» висадили 3000 сіянців ялиці та модрини.

Спільно з громадською організацією «Добро.Дій» у Лагодівському лісництві Бродівського лісгоспу на ділянці площею 1 га висадили 10 тисяч сосни звичайної. Серед учасників були і студенти 1 – 5 курсу Національного Лісотехнічного Університету України, які з великою цікавістю садили ліс.

У ДП "Буське лісове господарство" було висаджено 5,4 га лісових культур, в акції загалом взяли участь 64 активних учасники.

Молоді діброви цього дня були закладені в Суходільському, Романівському, Брюховицькому лісництвах Бібрського  лісгоспу.  В Суходільському лісництві висаджені сіянці дуба на площі 0,9 га, де ліс ніколи не ріс. Тут висадили 3000 молодих дубків. Гамірно було і в Романівському лісництві туди посадити свої дерева приїхали представники ІТ компанії “Інтер логіка”. Після інструктажу, всі дружно взялися до роботи і на місці зрубу за кілька годин красувались молоді дубочки майбутнього лісу.

У Летнянському лісництві Дрогобицького лісгоспу за допомоги представників Меденицької ОТГ та представників Дрогобицької РДА в кв. 32 вид.9,4 на площі 1,0 га було висаджено 2000 штук дуба звичайного та 500 штук ялиці.

45480 сіянців дерев висадили на лісових локаціях ДП «Жовківський лісгосп. Суботня загальнонаціональна толока «Створюємо ліси разом» у співпраці з акцією «Висадження дерев одним мільйоном людей», проходила чи не в усіх лісництвах ДП «Жовківський лісгосп». На шести лісових локаціях разом з лісівниками активно працювали близько двох сотень учасників, об’єднаних спільною ідеєю. То ж і результат не забарився.

У Любельському лісництві висаджували молоді дерева колективи ПрАТ «Карлсберг Україна» , «Львівської пивоварні» та волонтери з ГО «Добро.Дій».

Тут, на площі 1 га, посадили 6834 сіянці сосен, дубів, модрин, ялин та груш.

У В’язівському лісництві допомагали у лісовідновленні уже традиційно члени «Ротарі інтернешнл». На лісовій ділянці, площею 1 гектар, посадили 6290 дерев.

У Низівському лісництві садили свої дерева голова та працівники Белзької територіальної громади. Усього 4620 сіянців на 0,8 га.

У Соснівському лісництві, лісовідновні заходи пройшли за участі місцевого самоврядування м.Соснівка, працівників закладів дошкільної освіти міста, поліцейських Червоноградського РВП та незмінних волонтерів і волонтерок ГО «Добро.Дій». Тут висадили 5340 сіянців дерев.

У Великомостівському лісництві створили лісові культури на площі 1,3 га. Усього – 7420 молодих деревець було висаджено за участі керівництва Львівського ОУЛМГ, депутатів різних рівнів, представників Львівської ОДА, місцевого самоврядування, представників ЗМІ, членів учнівського лісництва та педагогів, волонтерів.

Працівники ДП "Золочівський лісгосп" спільно із представниками Золочівської РДА та її очільником Василем Маркевичем відтворили ліс на площі в Зозулівському лісництві, також активну участь взяла молодь Золочівчищини: Золочівський молодіжний театр "Край" , Золочівська молодіжна громадська організація "Бужани"  та організація "Автомобілісти Львівщини".

У Шклівському лісництві ДП «Рава-Руське ЛГ» садили символ могутності і довголіття – ДУБ ЗВИЧАЙНИЙ. На один день стати лісівниками виявили бажання люди різних професій — продюсер, веб-дизайнер, хореограф, маркетологи, працівники IT сфери, швеї-мотористки. Об’єднало їх всіх бажання творити добро, вони є учасниками ГО Добро.Дій.

Головний лісничий ДП «Рава-Руське ЛГ» – Тарас ЧІХРАК зустрів гостей на території Шклівського лісництва та провів семінар-навчання на базовому лісовому розсаднику, де розповів як виростити могутній ліс – від збору насіння до вирубки дерев. Тарас Миколайович розказав про всі етапи, які проходить насінина перш ніж стати сіянцем. Учасники ГО Добро.Дій спостерігали як вирощують сіянці дуба звичайного. Під час посадки лісу учасники ГО Добро.Дій, разом з лісівниками, висадили понад 4 тис. шт. сіянців дуба звичайного на площі 1 га.

На території держлісфонду Бориницького лісництва Стрийського лісгоспу  пройшла толока, в ході якої в кв. 164 вид. 2було висаджено 1,5 тис. саджанців дуба звичайного. В Акції брали участь представники мережі медичних центрів "Родина" та ІТ компанії Lviv soft  та лісова охорона.

На території Лотатницького лісництва було висаджено 2,5 тис. саджанців дуба в кв. 333 вид. 20.2, в Акції брали участь місцеві жителі та небайдужі громадяни.

У ДП "Радехівське лісомисливське господарство" садили ліс у Витківському, Лопатинському та Бабичівському лісництвах. За участі Радехівської територіальної громади та ГО "Добро.Дій" заліснено площу майже 3 га. Висаджено 21600 сіянців, в тому числі понад 4 тисячі дуба.

До проведення толоки у Славському лісгоспі активно приєдналася учнівська молодь. Разом з дорослими проведено прибирання шкільних територій в селах Сможе та Жупани Козівської громади , висаджено близько 150 шт декоративних порід. Крім того проведено лісорозведення на площі 1.1 га висаджено 5500шт сіянців в Климецькому лісництві та на площі 4 га здійснено лісовідновлення в Головеькому лісництві -висаджено 4000 шт сіянців ялиці.

Старосамбірщина також приєдналась до загальнонаціональної толоки. На територіях Добромильського, Стрілківського, Старявського лісництв були висаджені 4,2 тис саджанців дерев породи бук, дуб, ялиця, клена-явора.

У створенні лісових культур дуба звичайного на площі 1,0 га у Верхньосиньовиднянському лісництві Сколівського лісгоспу в урочищі “Ласки” на околицях села Межиброди  прийняли участь науково-педагогічні працівники Львівської медичної академії імені Андрея Крупинського на чолі ректора Юрія Кривка, сімейна пара айтішників зі Львова, виходців села Гірного та інших жителів  Стрийського району. Результатом спільної праці стало лісовідновлення на ділянці, яка вийшла з-під суцільної рубки малоцінного насадження та заміни граба на особливо цінні змішані насадження дуба звичайного, модрини європейської з участю природного відновлення ялиці білої та бука лісового.Учасниками висаджено 5,0 тисяч штук дерев. Змішаному дубово-ялицево- буковому лісі в передгір’ї Сколівських Бескидів бути.

Активним був і національний природний парк «Сколівські Бескиди». До заходу долучились Сколівська міська рада та представники проєкту «Збереження карпатських пралісів».  В рамках проведення акції у рекреаційному пункті «Дубравка» висаджено 50 дерев різних порід, а саме: тис ягідний, модрина європейська, ялина європейська, ялиця біла, клен-явір, липа дрібнолиста та інші. Надіємось, що ці дерева будуть милувати око відвідувачів парку та місцевих жителів.

Щиро дякуємо  усім учасникам, які долучилися до спільного заходу – садіння лісу!

 

 

Global Options

Оголошення
Ключові слова
Де так як купити дрова паливні на Львівщині

Зелена країна

Ми у Facebook

Розпорядження від 01.12.2015р. N18

Платформа Дія

Відео

Новини Управління