Сортиментний план заготівлі деревини на 2022 рік на підприємствах Львівського ОУЛМГ

9 грудня 2021р, Новини. Прес-служба

Одним з основних напрямків розвитку лісового господарства України є підвищення продуктивності лісів, поліпшення якісного складу лісових насаджень, розширення застосування методів раціонального використання лісових ресурсів. Ефективне використання лісопродукції, зокрема раціональна розробка лісосік та оперативний контроль виходу сортиментів дає можливість підвищити рівень прибутковості підприємства та вирішує питання економічного планування діяльності підприємств  із урахуванням ситуації на ринках деревини.

Державними лісогосподарськими підприємствами Львівського обласного управління лісового та мисливського господарства на протязі 2021 року були впроваджені рубки на засадах наближених до природи, лісівництва та перехід на вибіркову систему рубок, що одночасно дозволяє проводити раціональне використання деревних ресурсів з постійним існуванням лісу і виконанням ним екологічних функцій.

Сформована сортиментна структура рубок головного користування та рубок поліпшення якісного складу лісів на 2022 рік. Сортиментна структура рубок головного користування сформована відповідно до затверджених Мінприроди розрахункових лісосік.

Лісогосподарськими підприємствами планується до заготівлі в 2022 році 827365 кбм. ліквідної деревини, в. т. ч. від рубок головного користування - 469898 кбм, рубок поліпшення якісного складу лісів – 357467 кбм.

Вихід запланованих лісоматеріалів круглих на рубках головного   користування збільшився  на 12111 кбм, в порівнянні з запланованими показниками   2021  року,  а  саме   твердолистяних   порід: дуба на 0,2%,   бука на 0,7%,  берези на 4,1%.

Орієнтовну сортиментну структуру на 2022 рік від всі видів рубок, згідно розпорядження Державного агентства лісових ресурсів України від 02.11.2021 року за №04-19/9026-21 надаємо у табл.

№1;

№2;

№3.

                                                                   

Відділ лісових ресурсів, машин

та технологій Львівського ОУЛМГ

Global Options

Оголошення
Ключові слова
Де так як купити дрова паливні на Львівщині

Зелена країна

Ми у Facebook

Розпорядження від 01.12.2015р. N18

Платформа Дія

Відео

Новини Управління