На Львівщині розпочався семінар «Ризик-орієнтований підхід у FSC сертифікації системи ведення лісового господарства»

29 серпня 2022р, Новини. Прес-служба

Сьогодні, у Львівському обласному управлінні лісового та мисливського господарства розпочався дводенний практичний семінар «Ризик-орієнтований підхід у FSC сертифікації системи ведення лісового господарства», організований FSC Україна.

Метою практичного семінару є представлення ризик-орієнтованого підходу в застосуванні FSC національного стандарту системи ведення лісового господарства для України та проведенні сертифікаційного аудиту.

Участь у заході взяли представники обласного управління, ДСЛП «Львівлісозахист», громадських організацій, науковці та спеціалісти державних лісогосподарські підприємств Львівського ОУЛМГ.

Відкрив семінар директор Forest Stewardship Council (FSC) в Україні Павло Кравець. У своєму виступі він зазначив, що вперше семінар зібрав утримувачів сертифікатів та органів сертифікації, науковців, громадських організацій та інших зацікавлених сторін та побажав учасникам плідної дискусії. 

На сьогодні важливого значення набуває ризик орієнтований підхід у FSC сертифікації, у тому числі оцінка нових ризиків та викликів у діяльності підприємств з метою прийняття відповідних управлінських рішень для мінімізації таких ризиків та підтримки ефективного функціонування системи лісового господарства.

Начальник Львівського обласного управління лісового та мисливського господарства Анатолій Дейнека привітав учасників семінару та акцентував увагу на тому, що Львівська область одна з перших, в якій проведено сертифікацію лісів державних лісогосподарських підприємств відповідно до вимог міжнародного стандарту FSC.

Лісівники Львівщини завдяки здобутому досвіду застосування стандартів FSC постійно вдосконалюють лісогосподарські практики, зокрема впроваджують засади наближеного до природи лісівництва.

Протягом теоретичної частини семінару  учасники отримали можливість детально ознайомитися:

- про ризик-орієнтований підхід у розробленні та впровадженні FSC національного стандарту для України;

- цінності довкілля у FSC національному стандарті для України: реалізація вимог стандарту на основі запобіжного та ризик-орієнтованого підходів;

- визначення особливо-цінних для збереження територій та репрезентативних ділянок аборигенних екосистем й розроблення заходів щодо їх підтримки та збереження (на прикладі ДП «Львівське лісове господарство»).

Після теоретичної частини відбувся виїзд на демонстраційні ділянки державного лісового фонду відповідно до програми семінару.

 

 

Global Options

Оголошення
Ключові слова
Де так як купити дрова паливні на Львівщині

Зелена країна

Ми у Facebook

Розпорядження від 01.12.2015р. N18

Платформа Дія

Відео

Новини Управління