Колегія лісівників Львівщини: обговорили хід виконання пріоритетних завдань з лісового і мисливського господарства

17 травня 2022р, Новини. Прес-служба

У Львівському обласному управлінні лісового та мисливського господарства відбулось засідання колегії, яке провів начальник Анатолій Дейнека за участі членів колегії, директорів державних лісогосподарських підприємств.

З урахуванням реалій воєнного стану лісівники Львівщини продовжують виконувати заплановані об’єми  лісогосподарських та  виробничо-господарських робіт на місцях.

Про хід та перспективи виконання пріоритетних завдань з ведення лісового господарства підприємствами Львівського ОУЛМГ поінформували заступники начальника управління та начальники структурних підрозділів.

Станом на сьогодні забезпечено відтворення лісів на площі 2100,5 га (127% до плану весни).

У рамках екологічної ініціативи Президента «Зелена країна» у держлісфонді висаджено 5,6 млн дерев, а у області разом зі всіма лісокористувачами - 6,9 млн дерев.

Акцентовано увагу керівників підприємств на забезпеченні своєчасного проведення доглядів, доповнення і введення недостаючих порід в лісових культурах та природному поновленні до переведення їх у вкриту лісом площу. Також продовжувати роботу у напрямі модернізації лісокультурного обладнання та механізмів для догляду за лісовими культурами і молодняками.

Проаналізовано виконання ключового завдання щодо поступового переходу з суцільних на вибіркові системи рубань, з метою забезпечення частки вибіркових та поступових рубань головного користування на рівні 50%.

Розглянуто питання виконання підприємствами заходів з охорони лісів від пожеж та оновлення протипожежної техніки. З метою посилення охорони  лісів  у пожежонебезпечний період 2022 року додатково дано доручення підвідомчим підприємствам влаштувати пожежні водойми в  кожному підприємстві та облаштувати їх під’їздами для забору води.

Окреслено перспективи розвитку мережі рекреаційних пунктів у лісах області. Звернено увагу на належному облаштуванні діючих місць короткотермінового відпочинку та постійно підтримувати їх в належному санітарному стані.

Згідно порядку денного колегією розглянуто стан ведення мисливського господарства користувачами мисливських угідь у Львівській області.

У мисливському господарстві області працює 365 штатних працівників, з них 34 мисливствознавці та 236 єгерів, решта ІТП.  З початку цього року в області зареєстровано понад 51 тисячу мисливців, які отримали державні посвідчення мисливця

Наголошено користувачам мисливських угідь, у співпраці з місцевими органами Національної поліції, інспекторами державної екологічної інспекції області, організовувати та постійно здійснювати рейдові патрулювання з охорони державного мисливського фонду та перевірки дотримання мисливцями правил полювання та правил техніки безпеки при проведенні полювань.

Також проаналізовано витрати і надходження від ведення мисливсько-господарської діяльності та дано доручення керівникам опрацювати заходи спрямовані на підвищення економічної ефективності та окупності мисливського господарства у ввірених підприємствах.

Підсумки виробничої діяльності за 4 місяці 2022 року показують стабільність роботи підприємств управління. Нарощення обсягів реалізації продукції порівняно з минулим роком складає 150%.

Звернено увагу керівників підприємств на обов’язковість виконання сортиментної структури всіх видах рубок, збільшення виходу лісоматеріалів круглих та реалізації як необробленої так і обробленої деревини через аукціонні торги.

Голова колегії наголосив, що лісогосподарські підприємства, в особливих  умовах воєнного стану, мають й надалі забезпечувати стабільну діяльність та ефективну роботу, направлену на виконання пріоритетних лісогосподарських та виробничих завдань, адже працююча економіка – важлива складова для досягнення перемоги.

За результатами розгляду питань порядку денного прийнято рішення колегії.

Global Options

Оголошення
Ключові слова
Де так як купити дрова паливні на Львівщині

Зелена країна

Ми у Facebook

Розпорядження від 01.12.2015р. N18

Платформа Дія

Відео

Новини Управління