Відтворення лісів, рекорд України та курс на модернізацію виробництва - у ДП "Жовківський лісгосп" підсумували роботу за 2018 рік

16 січня 2019р, Новини підприємств. Прес-служба

У Жовківському лісгоспі проаналізували усі значимі для підприємства події за 2018 рік.
Минулоріч лісівники підприємства відновили ліси на площі 129 га. До цього процесу, окрім лісівників, були залучені також активні, свідомі люди. Чудовою тенденцією стає участь у таких лісокультурних акціях сімей - це найкраще втілення в життя поєднання приємного з корисним! 

Завдяки ДП "Жовкіське лісове господарство" вдалося озеленити парки і сквери, міські алеї, пам’ятні місцини, школи, адмінбудівлі у зоні діяльності підприємства. Навіть, встановили рекорд України з висадки найдовшої алеї лип у Бутинському лісництві - 5 750 м. Усі посадки лісу проводили виключно власним посадковим матеріалом, вирощеним у теплицях лісгоспу.

Завдяки зусиллям лісової охорони вдалось запобігти лісовим пожежам у 2018 році. Окрім постійного чергування, лісівники проводили цілий ряд протипожежних заходів - це і створення нових мінералізованих смуг, і поновлення створених раніше, встановлення рекламних щитів на протипожежну тематику та наочне роз’яснення місцевим громадам важливості недопущення пожеж у лісах.

У минулому році підприємство продовжувало ознайомлювати широкі кола громадськості з всеукраїнською проблемою масового всихання соснових насаджень, внаслідок розповсюдження шкідників. Організовували семінари, обговорення за участі громадськості, науковців та журналістів.

Поряд з цими важливими у житті підприємства подіями, працівники щоденно виконували свою роботу. Доглядали за культурами, за сіянцями в теплицях, оберігали лісові масиви від самовільних рубок, самотужки прибирали їх від стихійних сміттєзвалищ, заготовляли насіння, проводили ряд біотехнічних заходів у мисливських угіддях, займалися заготівлею деревини та переробкою її у лісокомплексі підприємства.

У 2018 році значно зріс рівень доходу від реалізації продукції, порівняно із 2017 роком. Він становить 56 млн грн (у 2017 р. був 38 млн грн). 

Особливу увагу на підприємстві приділяють модернізації виробництва. За 2018 рік ДП "Жовківське лісове господарство" вклало у розвиток власного виробництва понад півтора мільйона гривень. Найбільш значущими капіталовкладеннями можна назвати лісовозний автомобіль УРАЛ-4320 (300 тис. грн), краново-маніпуляторну установку (376 тис. грн), верстат багатопилковий та верстат торцювальний (разом - орієнтовно 460 тис. грн) для потреб цеху переробки лісокомплексу. Також придбали трелювальні гідрозахвати для потреб виробничих підрозділів, мотокоси та кущорізи для догляду за лісовими культурами, відеореєстратор для використання в роботі бригад з охорони лісу та багато іншого.

Важливу роль на підприємстві має соціальне забезпечення працівників. Розмір середньої заробітної плати за 2018 рік склав понад 10,1 тис. грн, що більш ніж на 3,3 тис. грн перевищує значення 2017 року. Підприємство веде ефективну діяльність, мовою цифр це означає, що усі показники плюсові та перевищують планові норми. Це відображається і на зростанні відрахувань у казну державного та місцевих бюджетів. За підсумками року, підприємство сплатило 22,8 млн. грн податків. Зокрема, до держбюджету сплачено 12,1 млн. грн податків та зборів, ЄСВ - 5,3 млн. грн, до бюджетів місцевих рівнів перераховано 5,4 млн. грн. Зростання обсягів сплати податків та зборів коливається в межах 40%. 

Прес-служба

ДП «Жовківський лісгосп»

 

Global Options

Оголошення
Ключові слова
Де так як купити дрова паливні на Львівщині

Зелена країна

Ми у Facebook

Розпорядження від 01.12.2015р. N18

Платформа Дія

Відео

Новини підприємcтв