Підсумки роботи ДП “Бібрський лісгосп” за І квартал 2019 р.

7 травня 2019р, Новини підприємств. Прес-служба

Бібрський лісгосп веде лісове господарство на основі науково-обґрунтованих матеріалів лісовпорядкування. Раціонально використовуючи лісові ресурси забезпечує лісовідновлення, охорону лісу від пожеж, лісопорушень, шкідників та хвороб лісу. Незважаючи на труднощі, які переживає галузь, підприємство І квартал 2019 року завершило з хорошими економічними показниками. В І кварталі 2019 році заготовлено 10,186 тис.куб.м ліквідної деревини. Обсяг реалізації продукції у І кварталі 2019 року становить 11,476 млн.грн. Від господарської діяльності отримано 486 тис.грн. чистого прибутку. Рентабельність діяльності підприємства в І кварталі 2019 року становить 4,2 %.

За І квартал 2019 року середньомісячна зарплата працівників становить 9094 грн.

Підприємство справно сплачує всі платежі до державного бюджету та місцевих бюджетів. Протягом І кварталу 2019 року державним підприємством сплачено до державного та місцевих бюджетів 4597 тис.грн в тому числі єдиного соціального внеску 78 тис.грн.. Податок за лісові землі, який надходить в місцевий бюджет становить 94 тис.грн. Рентної плати за використання лісових ресурсів сплачено 739 тис.грн., в тому числі в державний бюджет – 672 тис.грн., в місцевий бюджет – 67 тис.грн.  Недоїмка перед бюджетом та заборгованості із сплати єдиного соціального внеску на підприємстві відсутні. Лісгосп немає заборгованості із виплати заробітної плати.

Вся заготовлена лісопродукція реалізується на внутрішньому ринку через аукціонні торги.

На підприємстві функціонує електронний облік деревини. Вся деревина маркується і вивозиться виключно з бирками. Поєднання програми електронного обліку деревини з бухгалтерською програмою 1-С бухгалтерія дало змогу автоматизувати всю виробничу і бухгалтерську роботу.

Протягом І кварталу 2019 року рубки формування і оздоровлення лісів проведені на площі 179 га, в тому числі догляд за молодняками – 30 га, вибіркові санітарні рубки на площі 94 га.

Перспективним методом у вирощуванні лісу є ведення лісового господарства наближеного до природи лісівництва. Завдяки проведеним заходам в тому числі і рубок, природа допомагає лісівникам у відновленні лісу.

Ефективними до використання в лісовому господарстві є рубки переформування, які дають можливість постійно залишати дану ділянку лісу покритою лісовою рослинністю, переформовувати одновікові насадження в різновікові, які є стійкішими, а також похідні деревостани переформовувати в господарсько цінні різновікові насадження. При цьому такі рубки можна застосовувати в різних категоріях лісів та в деревостанах різних вікових груп.

З метою попередження пожеж в І кварталі 2019 року влаштовано 18 км мінералізованих смуг та проведено 8 км доглядів за існуючими мінсмугами, перекрито 10 позапланових доріг.

Лісовідновлення в 2019 році заплановане на площі 112 га, в тому числі садіння лісових культур – 34 га, сприяння природному відновленню лісу – 78 га. Дані роботи виконані в повному обсязі.

Державною лісовою охороною постійно проводиться організація та пропаганда охорони лісу, ведеться нагляд за появою шкідників та хвороб лісу, з метою своєчасного виявлення і недопущення їх розвитку в лісових масивах.

З метою недопущення самовільних рубок лісу та попередження лісових пожеж в лісгоспі постійно проводиться патрулювання лісових масивів державною лісовою охороною та рейдовими бригадами.

Працівниками державної лісової охорони в І кварталі 2019 року проведено  11 рейдів по перевірці дотримання вимог лісового законодавства.

В лісових масивах встановлено та постійно оновлюється наглядна агітація на природоохоронну та протипожежну тематику.

Щороку в лісгоспі проходить Акція «Майбутнє лісу у твоїх руках», яка стала доброю  традицією у лісівників та всіх небайдужих хто любить ліс, вболіває за збереження та примноження природи рідного краю. Паралельно з цією Акцією проходить і місячник благоустрою та озеленення, який відбувається в області.

Під час таких заходів спільно працюють лісівники, учнівська молодь, представники органів місцевого самоврядування, громадські організації та всі небайдужі люди. Загалом під час лісокультурної кампанії висаджено понад 220 тис.шт. дерев та кущів.

Для забезпечення потреб лісовідновлення в І кварталі 2019 року заготовлено 13 кг лісового насіння в тому числі 2 кг ялини та 11 кг модрини.

Все заготовлене насіння перевірено Львівською лісонасіннєвою лабораторією та висіяно в лісових розсадниках.

Лісгосп завжди допомагає садивним матеріалом для озеленення, в порядку благочинної допомоги, школам, церковним громадам, сільським та міським радам, природоохоронним організаціям.

В зоні діяльності лісгоспу мисливське господарство ведуть 5 користувачів мисливських угідь.

Мисливські угіддя лісгоспу розміщені в Свірзькому лісництві на площі 4788 га.

В І кварталі 2019 року складено 2 протоколи на порушників правил полювання.

Не стоїть лісгосп і осторонь проблем захисту держави від агресора. Підприємством постійно надається допомога військовим частинам, які знаходяться на передовій, а також учасникам АТО, їхнім сім’ям, які проживають в зоні діяльності лісгоспу.

По мірі можливості лісгосп допомагає вирішувати і соціальні питання місцевих жителів. Громадянам без обмежень реалізовується дров’яна деревина для опалення житла та ділова деревина для будівництва та ремонту осель. Надається допомога сільським радам, школам, лікарням, а також жителям, які потерпіли від стихійних лих.

Що стосується взаємодії з громадськістю то підприємство працює прозоро і відкрито. Вся інформація, яка стосується діяльності підприємства розміщується і оновлюється на сайті лісгоспу, проводиться обговорення всіх лісогосподарських заходів з місцевими громадами. З місцевим населенням проводяться масово-роз’яснювальні зустрічі з питань охорони збереження та використання лісових ресурсів, вирішуються соціальні питання.

Лісгосп вдячний всім тим, хто по справжньому любить ліс та цінує працю лісівників і готовий до співпраці, обговорення та вирішення лісівничих питань, які турбують громадськість.

 

Global Options

Оголошення
Ключові слова
Де так як купити дрова паливні на Львівщині

Зелена країна

Ми у Facebook

Розпорядження від 01.12.2015р. N18

Платформа Дія

Відео

Новини підприємcтв