Реалізували одне дерево, а посадили два: Рава-Руський лісгосп звітує за 2018 рік

29 січня 2019р, Новини підприємств. Прес-служба

У 2018 році на ДП «Рава-Руське лісове господарство» зародилася нова традиція – залучати до збору лісового насіння та посадки лісу сім’ї. Раніше, окрім лісівників, це робили школярі, представники громадських організації, місцеве населення, а минулоріч сім’ї почали проявляти таку ініціативу, щоб і разом активно провести час, і розвинути любов до природи та лісу зокрема. Якщо потрібно було б одним реченням підсумувати роботу підприємства за 2018 рік, то це було б: «реалізували одне дерево, а посадили два». Адже лісовідновлення і стале лісокористування – пріоритетні у роботі лісівників.

Для учнів шкільних лісництв, їхніх батьків та вчителів працівники підприємства організували лекції до "Міжнародного дня лісів", екскурсії в музей лісу та дендропарк, еко-прогулянку у розсаднику Річківського лісництва, а для школярів провели конкурс твору і малюнку на тему «Людина і ліс».

У 2018 році лісівники Рава-Руського лісгоспу заготували 15059 кг лісового насіння, посадили молодий ліс на 157 га та провели догляд за лісовими культурами на площі 561 га.

Для вирішення актуальних проблем лісової галузі, у 2018 році на підприємстві проведели семінар щодо всихання соснових насаджень, де обговорювали заходи протидії проблемі. Також провели навчання з вирощування лісових культур, де наголосили на впровадженні нових технологій, які формують високопродуктивні дубові насадження та навчання щодо нових стандартів  (ДСТУ)  на круглі лісоматеріали. Провели і зустрічі для обміну досвіду з вирощування сіянців та саджанців головних лісоутворюючих порід в розсадниках та теплицях. 

Працівники підприємства провели 75  тематичних зустрічей з членами виконавчого комітету щодо орієнтовного плану проведення рубок головного користування та рубок формування і оздоровлення лісів та 25 тематичних зустрічей з головами селищних рад та депутатами щодо змін в Законі України від 10.07.2018 р. № 2497- VIII, який передбачає земельний податок на всі лісові землі України.

Мисливці та  єгерська служба ДП «Рава – Руське лісове господарство» у 2018 році охороняли мисливські угіддя від браконьєрства, проводили зібрання для прийняття спільних дій щодо охорони та підгодівлі мисливських звірів та випустили фазанів у мисливське угіддя.

Слід згадати і про роботу, яка для лісівників є звичною щодня: запобігання лісовим пожежам, створюючи мінсмуги і протипожежні розриви та доглядаючи за ними; цілодобова охорона лісових угідь від лісопорушників та контроль за раціональним використанням лісових ресурсів.

Для працівників ДП «Рава-Руське лісове господарство» у минулому році провело навчання і перевірку знань з охорони праці і пожежної безпеки. Їх також своєчасно забезпечували спецодягом і спецвзуттям і створювали комфортні умови для праці.

За 2018 рік підприємство сплатило до державного бюджету 15983 тис. грн податків та 4759 тис. грн податків до місцевих бюджетів.

Прес-служба

ДП "Рава-Руське лісове господарство"

Global Options

Оголошення
Ключові слова
Де так як купити дрова паливні на Львівщині

Зелена країна

Ми у Facebook

Розпорядження від 01.12.2015р. N18

Платформа Дія

Відео

Новини Управління