Лісівничі рекреаційні майданчики - комфортно, безпечно та актуально!

28 вересня 2020р, Новини підприємств. Прес-служба

Гарна сонячна погода сприяє хорошому відпочинку восени. Відпочити на природі,  подалі від метушні та великого скупчення людей, ви можете у лісівничих рекреаційних майданчиках.

Так, дві великі відпочинкові зони, обабіч узбіч, з альтанками, дитячими дерев’яними конструкціями, спеціально відведеними місцями для розведення вогню гостинно приймають своїх відвідувачів у Бутинському та Любельському лісництвах ДП «Жовківський лісгосп». 

Лісівники ж турбуються, щоб тут завжди було чисто, безпечно та комфортно. З цією метою проводять щоденні прибирання, слідкують за інформаційним наповненням майданчиків – є тут інформація і про правила поводження з вогнем, пізнавальна інформація про дерева, гриби,  лісові рослини та багато іншого.

Але й закликають – зі свого боку дотримуватись нескладних правил:

  • Приберіть після себе, донесіть сміття до смітника, щоб той, хто прийде сюди після вас, не відчув дискомфорту.
  • дотримуйтесь правил пожежної безпеки під час відпочинку на природі, не залишайте вогнище без нагляду та не кидайте недопалки або непогашені сірники.

Відпочинок у лісі є доступним для всіх, а останнім часом - щораз актуальнішим. Краса природи, спокій та чисте повітря – і це ще далеко не всі переваги…

Лісівники  роблять усе, щоб відпочиваючим було комфортно. Проте просять відпочивати цивілізовано та відповідально.

Зазначимо, що для зручності та комфортну мешканців, туристів та подорожуючих в мережі Інтернет доступна інтерактивна карта пікнік-локацій в лісах Львівської області, де позначено місця, придатні для відпочинку та пікніку з фотографіями та географічними координатами їх розташування. Онлайн карта розроблена Департаментом міжнародного співробітництва та туризму Львівської облдержадміністрації спільно зі Львівським обласним управлінням лісового та мисливського господарства і доступна за посиланням:

https://www.google.com/maps/d/viewer?mid=1b6VajV2T4xeX0L9Y-KoUFwQSy7U&ll=49.69034229735094%2C23.97115922222225&z=8

Лісівниками Львівщини до туристичного сезону підготовлено 19 рекреаційних пунктів, які розташовані вздовж автомобільних доріг загальнодержавного значення. Такі пікнік-локації мають під’їзні шляхи або пряме сполучення з автомобільними дорогами та обладнані території для стоянки авто. Рекреаційні майданчики облаштовані інформаційними стендами та аншлагами, альтанками, навісами, столами, лавочками, ящиками для сміття.  Також наявні спеціально відведені місця для розведення вогнищ, що дозволяє знизити ризик виникнення лісових  пожеж.

19 вересня на Сколівщині відбулося

відкриття рекреаційного пункту «Дубравка» в національному природному парку «Сколівські Бескиди»

Захід був приурочений Дню Європейського добросусідства та Дню працівника лісу.

 

Ключові слова:

рекреаціятуризм

Global Options

Оголошення
Ключові слова
Де так як купити дрова паливні на Львівщині

Зелена країна

Ми у Facebook

Розпорядження від 01.12.2015р. N18

Платформа Дія

Відео

Новини підприємcтв