Пропасти не дамо!

27 травня 2022р, ЗМІ про нас. Прес-служба

Лісівники Львівщини рятують задля загального блага «заломлену» деревину.

Сніги й буревії завдають чимало шкоди лісам. Ламають не лише окреме гілля, а й цілі дерева. Постраждало від негоди й ДП «Бродівський лісгосп». Тут пошкоджено насадження на площі 809 гектарів. Найбільше лихо спіткало Лешнівське лісництво – 296 гектарів збитків, а це приблизно 6 тисяч деревини.

Головний інженер лісгоспу Микола Серватович, якого ми зустріли у 41-му кварталі Лешнівського, не без ноток смутку зауважує: мовляв, на погодні умови лісівники вплинути не в силі, а ось звести до мінімуму втрати від лиха – свята справа.

Отже, аби врятувати повалену деревину, не дати їй, відірваній від земельних соків, засохнути та перетворитися на перегній, лісівники оперативно провели лісопатологічне обстеження уражених негодою ділянок (погоджене з ДСЛП «Львівлісозахист» та ЛОУЛМГ), на підставі якого їх відвели під вибіркові, санітарні, рубки.

У лісництвах кипить робота.

Негайно з’явилася заготівельна бригада й у 41-му кварталі. Дзижчать бензопили, ревуть мотори КамАзів… Частіше від інших тут можна зустріти Миколу Климка. Досвідчений водій встигає за зміну здійснити три ходки. Акуратно штабельовану на рівні стійок й ув’язану у кузові деревину, обсягом до 28–30 кубічних метрів, щоденно доставляє до нижнього складу. Для подальшої переробки і реалізації на внутрішньому ринку та закордон.

Зрештою, так працює весь лісовий конвеєр Львівщини. Заготовляє не лише ділову деревину, а й дрова, потреба в яких із початком російської агресії значно виросла.

За результатами першого кварталу нинішнього року підприємства обласного управління лісового та мисливського господарства заготували 26,3 тисячі кубометрів дров. Згідно з мобілізаційним завданням 2,2 тисячі кубометрів поставлено для потреб Збройних Сил України. Їх також отримала територіальна оборона. Близько тисячі кубометрів виділено для приміщень, де тимчасово проживають переселенці. Звісно, що лісівники забезпечують дровами й населення області.

Після тижневої перерви, викликаної підступним вторгненням російського війська в Україну, державні лісогосподарські підприємства відновили в повному обсязі й експорт продукції переробки. Під час воєнного стану в Україні це вельми позитивна тенденція для підтримки економіки нашої держави.

У першому кварталі року експортовано 8 485 кубометрів продукції переробки на суму 1 809 000 доларів. У грошовому вимірі це на 26,2 відсотка більше, ніж за минулий відповідний період.

Воістину, звитягу наших воїнів потрібно всіляко підтримувати надійним тилом, – на фронтах соціально-економічних.

Ігор ТАБІНСЬКИЙ,
фото автора,
Газета “Природа і суспільство”

https://ekoinform.com.ua/?p=15578

Global Options

Оголошення
Ключові слова
Де так як купити дрова паливні на Львівщині

Зелена країна

Ми у Facebook

Розпорядження від 01.12.2015р. N18

Платформа Дія

Відео

Преса про нас