Із прицілом на перемогу над ворогом

11 серпня 2022р, ЗМІ про нас. Прес-служба

Обласний конкурс звалювальників лісу на Львівщині.

Змагання, які проводилися уже двадцять третій раз, відбувалися за стандартною схемою: заїзд та реєстрація учасників змагань, жеребкування; шикування команд, урочисте відкриття, привітання… Далі – суперництво учасників, підбиття підсумків, нагородження. Самі змагання також відбувалися, як зазвичай, у п’яти номінаціях, за правилами Міжнародної асоціації вальників лісу – звалювання дерев, обрізання сучків, монтаж нового ланцюга, розкрижування стовбура комбінованим різом та точність розкрижування.

Та нинішні змагання, вправляння у професійній майстерності в Лешнівському лісництві ДП «Бродівський лісгосп» несли на собі печать воєнного часу і за своїм духом були схожі на дисципліновані військові навчання.

До звичного в таких випадках ритуалу підняття Державного прапора України на честь змагань, освячення дійства священнослужителем додалася й Хвилина мовчання, вшанування полеглих у нинішній війні героїв.

Відповідним настроєм був просякнутий і виступ начальника обласного управління лісового та мисливського господарства Анатолія Дейнеки, який, відкриваючи змагання, провів чіткий логічний ланцюжок між професією лісоруба, збирача «врожаю» в лісі, і потребою у великих обсягах лісоматеріалів, у першу чергу, для фронту.

Справді, змагання звалювальників деревини не є забавкою лісівників. Вони у воєнний час – зайва демонстрація того, що галузь не розгубилася, не впала в паніку чи ступор, а навпаки – працює в посиленому режимі й готова з потрійною енергією працювати на перемогу.

На цьому наголошували також у своїх виступах перед змаганнями і голова Золочівської райради Орест Кравецький та райдержадміністрації Василь Маркевич, і т.в.о. директора Бродівського лісгоспу Олександр Волянюк, і староста Лешнева Василь Білик, і начальник відділу машин і технологій ОУЛМГ Ігор Коновалець, і головний інженер Бродівського лісгоспу Микола Серватович, і очільник профспілки лісівників області Василь Максимець.

У змаганнях взяли участь 11 кращих звалювальників лісу з 10 лісгоспів.

Перше місце здобув майстер лісу з ДП «Сколівське ЛГ» Василь Рибак.

Лісничий Козівського лісництва Іван Ільницький, який готував переможця до змагань, зазначив, що його підопічний є досвідченим фахівцем. Ще у 2018 році виборов два перші місця (заміна ланцюга бензопили і точне розпилювання колоди) на Всеукраїнському конкурсі вальників лісу. Та це не заважає йому постійно працювати над удосконаленням майстерності. Ось перед обласними змаганнями Бродівський лісгосп проводив внутрішні. Вони були відкритими й для фахівців із інших підприємств. Тож Василь Рибак не вважав для себе принизливим взяти в них участь і зайвий раз перевірити свою готовність до боротьби на вищому рівні.

Друге місце посів Микола Зеліско з ДП «Радехівське ЛМГ», третє – Володимир Ільницький з ДП «Самбірське ЛГ».

Змагалися також і юніори. Серед них переможцем став Володимир Рибак (ДП «Сколівське ЛГ»). До речі, брат Василя Рибака і також вихованець Івана Ільницького. Так що змагання можна назвати й тріумфом лісничого Козівського лісництва.

Друге місце посів Ігор Дзьоба з ДП « Бродівське ЛГ». Третім був Петро Бербека з ДП «Радехівське ЛМГ».

Нагороди, дипломи і грошові премії переможцям вручив заступник начальника – головний інженер обласного управління лісового та мисливського господарства Юрій Гром’як.

Фоторепортаж змагань:

 https://drive.google.com/drive/folders/1LHYbWymUMG4p69K01FSDSZc-o_OYSdHz

Ігор ТАБІНСЬКИЙ,
фото автора
Газета “Природа і суспільство”

https://ekoinform.com.ua/?p=16107

Global Options

Оголошення
Ключові слова
Де так як купити дрова паливні на Львівщині

Зелена країна

Ми у Facebook

Розпорядження від 01.12.2015р. N18

Платформа Дія

Відео

Преса про нас