Курс на поступові і вибіркові системи рубок

8 лютого 2021р, Новини. Прес-служба

Впровадження у лісогосподарську практику вибіркових і поступових систем рубок із удосконаленими технологіями лісозаготівель сприяє формуванню природних лісів, підвищенню їхньої стійкості та посиленню захисних і екологічних властивостей, забезпечує безперервне використання лісових ресурсів, що наближає перехід в управлінні лісами та лісокористуванні на засади сталого розвитку.

Частка поступових та вибіркових рубок на підприємствах Львівського ОУЛМГ з кожним роком зростає. У 2020 році обсяги поступових та вибіркових систем рубок головного користування склали 42% від загального об’єму рубок головного користування та зросли за рік на 6%. 

Поступові та вибіркові рубки головного користування проводяться в основному в гірській частині області в букових і ялицевих лісах. Так, в гірських лісах Карпатського регіону в 2020 році рубки головного користування проведено на площі  713га, з них поступовими і вибірковими системами рубань (наближене до природи лісівництво) на площі  480га, частка яких складає 67% від загальної площі рубок головного користування, після яких забезпечується якісне природне поновлення корінних деревостанів.

Слід зазначити, що частка поступових та вибіркових рубань лісу від всіх видів рубок по підприємствах Львівського ОУЛМГ складає 91%.

Пріоритетом роботи лісівників Львівщини у 2021 році є зменшення обсягів суцільних рубок головного користування та перехід на вибіркову систему рубань у всіх державних лісогосподарських підприємствах Львівського ОУЛМГ.

 

Відділ лісового господарства

 Львівського ОУЛМГ

Global Options

Оголошення
Ключові слова
Де так як купити дрова паливні на Львівщині

Зелена країна

Ми у Facebook

Розпорядження від 01.12.2015р. N18

Платформа Дія

Відео

Новини Управління