«Зелена країна»: на Львівщині висаджено 936 тис. дерев

25 жовтня 2021р, Новини. Прес-служба

Сьогодні у Львівській обласній державній адміністрації під керівництвом заступника голови Львівської ОДА Юрія Бучка відбулась нарада з питань виконання Указу Президента України від 07.06.2021 року №228/2021 «Про деякі заходи щодо збереження та відтворення лісів» з метою реалізації екологічної ініціативи Президента України «Зелена країна» (заплановано за 3 роки  висадити 1 мільярд нових дерев, а за 10 років площу лісів збільшити на 1 мільйон гектарів).

На нараді обговорено хід реалізації Програми Президента «Зелена країна» на території державних лісових господарств Львівщини та залісення області на землях інших лісокористувачів восени цього року.

Участь у робочій нараді взяли начальник Львівського обласного управління лісового та мисливського господарства Анатолій Дейнека, головний лісничий, перший заступник генерального директора ОКС ЛГП «Галсільліс» Ігор Тренич, директор Департаменту екології та природних ресурсів обласної державної адміністрації Руслан Гречаник, представники постійних лісокористувачів області та військових лісгоспів.

Львівське ОУЛМГ на виконання доручень Держлісагентства України, протоколу робочої наради Львівської ОДА від 29.07.2021 року провело інвентаризацію земель державних лісогосподарських підприємств, які  можуть бути використані для лісорозведення (створення нових лісів), розробило дорожню карту щодо заліснення виявлених ділянок, обсяги яких відображено у проекті «Програми розвитку лісового господарства Львівської області на 2022 – 2027 роки.  

За результатами інвентаризації виявлено ділянки на території державних лісогосподарських підприємств для лісорозведення площею 1462,4 га, з яких 44,1 га заплановано посадити  на осінь 2021 року.

Анатолій Дейнека у своєму виступі повідомив, що до реалізації Програми Президента «Зелена країна» активно долучилися всі лісогосподарські підприємства області та інші лісокористувачі. Окрім садіння лісу широко проводяться  заходи з озеленення населених пунктів, територій ОТГ, навчальних закладів та інших соціальних об’єктів.

Станом на сьогодні висаджено 936,531 тис. дерев, на площі 310,2 га, а саме:

- державні лісогосподарські підприємства Львівського ОУЛМГ –  680,2 тис. дерев (263 га)

- комунальні лісогосподарські п-ва «Галсільліс» -  220,0 тис. дерев (37.1 га)

- військові лісогосподарські п-ва – 29 тис. дерев (4,0 га);

- представники громадських організацій – 5766 дерев (3,5 га):

- на землях ОТГ (заліснення парків, скверів) – 671 дерево (0,2 га);

- території навчальних та дошкільних закладів – 894 дерева (2,4 га).

За результатами робочої наради вирішили:

  1. Активізувати роботу щодо виконання Указу Президента України від 07.06.2021 року №228/2021 «Про деякі заходи щодо збереження та відтворення лісів», зокрема, забезпечити висадку не менше 1 млн. штук дерев підприємствами Львівського ОУЛМГ, та 0,6 млн. дерев іншими лісокористувачами.
  2.  Зобов’язати усіх постійних лісокористувачів щодо своєчасного подання інформації до Львівського ОУЛМГ.
  3. Районним державним адміністраціям забезпечити подання інформації щодо кількості висаджених дерев на землях ОТГ, за виключенням земель постійних лісокористувачів.
  4. Усім учасникам акції забезпечити широке висвітлення заходів в рамках екологічної ініціативи Президента «Зелена країна».

 

Ключові слова:

Зелена країна

Global Options

Оголошення
Ключові слова
Де так як купити дрова паливні на Львівщині

Зелена країна

Ми у Facebook

Розпорядження від 01.12.2015р. N18

Платформа Дія

Відео

Новини Управління