«Ліси об’єднують людей, а люди країну»

17 жовтня 2022р, Новини. Прес-служба

Під таким гаслом у суботу 15 жовтня у рамках екоініціативи Президента «Зелена країна» садили «Ліси єдності» лісівники Львівщини разом з учасниками громадської організації ГО «Добро.Дій».

На головній локації У ДП "Рава-Руське лісове господарство" за участі начальника Львівської обласної військової адміністрації Максима Козицького та голови Яворівської РДА Ярослава Коминського, начальника Львівського обласного управління лісового та мисливського господарства Анатолія Дейнеки, голови ГО «Добро.Дій» Ігора Дулина, ініціаторки глобального міжнародного проєкту «Greening of the Planet» Ганни Крисюк, представників бізнесу, партнерів проєкту, волонтерів, екоактивістів висаджено 4 тис. шт. сіянців сосни звичайної та дуба звичайного на площі 1 га у Яворівському лісництві.

У Шклівському лісництві за участі ГО "Добро.Дій" та школярів висаджено 3 тис. саджанців дуба звичайного площею 0.8 га.

На Брідщині у Лешнівському лісництві ДП «Бродівське лісове господарство» на площі 1,0 га разом з ГО «Добро.Дій» лісівниками проведено висадку сіянців 10 тис. шт сосни звичайної. На захід приїхали цілими сім’ями, а найменьшому учасникові Богданові було всього 5 років, але він завзято зі старшими садив сіянці.

У ДП «Львівський лісгосп» осіннє садіння лісу у Надлісництві Жовква та Надлісництві Бібрка стало особливим. Цього дня до лісівників та ГО «Добро.Дій» долучились військові із  другого батальйону 125 окремої бригади тероборони ЗСУ, нардеп Ростислав Тістик та українська співачка Злата Огнєвич.

Відтепер у Соснівському лісництві, на лісовій ділянці площею 0,7 га, зростатимуть  4140 деревець – сосен, дубів, модрин та ялин, посаджених спільно з нашими захисниками. А у Старосільському – 3500 лісових рослинок – дубів, смерек та лип.

На теренах ДП «Самбірське лісове господарство»  IT компанія «Сігма» та волонтери із бригади «Політех», вимушені переселенці з Харківщини та Донеччини, громадські активісти за ініціативи громадської організації «Добро.Дій» на лісовій ділянці Мостиського лісництва, садили дуб звичайний та ялину європейську.   Так, 3,5 тисячі молодих дерев потягнулися до сонечка в честь Героям України, які полягли за наш спокій, за віру в Вільну Незалежну Україну.

В цей день, садили ліс  разом з лісівниками Надлісництва «Старий Самбір» жителі сіл Губичі та Солянуватка, внутрішньо переміщені особи з Запоріжжя та Харкова. Спільними зусиллями висадили 5200 саджанців дуба звичайного у Добромильському лісництві.

На території ДП «Славське лісове господарство” в Сможанському лісництві на площі 1 га лісівниками та місцевим населенням 5 тисяч саджанців ялиці, бука та клена-явора.

Спеціалісти НПП «Сколівськи Бескиди» долучилися до реалізації екологічної ініціативи Президента «Зелена країна». У Сколівському лісництві проведено озеленення дитячого майданчика в урочищі «Павлів Потік» та висаджено саджанці хвойних декоративних рослин. В Бутивлянському лісництві проведено озеленення в урочищі «Колодка» та «Дубравка» та висаджені саджанці ялини колючої, самшиту, клена-явора, тиса ягідного та туї західної. Також впорядковано естетичний вигляд візитівки міста Сколе - композиції тризуба біля монументу. Працівники Приполонинного лісництва висадили саджанці ялиці білої, модрини європейської та бука лісового в урочищі «Студільське».

Кожне посаджене дерево - це вагомий внесок у зелену скарбницю майбутнім поколінням,  нагадування про нескореність та героїчну боротьбу за свободу і незалежність України!

Єднаймося для Перемоги!

Традиційно висловлюємо вдячність усім учасникам!

Довідково.  Мета Акції «Ліси Єдності» не лише висадка дерев, а й збір коштів на проєкти «100 пожежних автомоблів для України» і «1000 автомобілів свободи».

Global Options

Оголошення
Ключові слова
Де так як купити дрова паливні на Львівщині

Зелена країна

Ми у Facebook

Розпорядження від 01.12.2015р. N18

Платформа Дія

Відео

Новини Управління