ЛІСІВНИКИ – ПРИРОДООХОРОНЦІ! ДО ВСЕСВІТНЬОГО ДНЯ ОХОРОНИ НАВКОЛИШНЬОГО СЕРЕДОВИЩА

5 Червня 2022р, Новини. Прес-служба

Щорічно 5 червня відзначається Всесвітній день охорони навколишнього середовища (World Environment Day).

Ця дата – одна з найважливіших подій екологічного календаря започаткована Генеральною асамблеєю ООН на 27-й сесії 15 грудня 1972 року і щорічно святкується в більш ніж 100 країнах світу.

Всесвітній день навколишнього середовища покликаний привернути увагу світової спільноти до екологічних проблем та сприяти розумінню того, що основною рушійною силою природоохоронних заходів є людський фактор, дати народам світу можливість активно сприяти стійкому й справедливому розвитку, роз'яснити корисність партнерських відносин, щоб у всіх країн і народів було більш безпечне й благополучне майбутнє.

На сьогодні в лісах державного лісового фонду Львівщини забезпечено ефективне ведення лісового господарства, а також налагоджена відповідна структура господарювання та охорони лісових екосистем.

У лісах підприємств Львівського обласного управління лісового та мисливського господарства виділено 118 територій та об’єктів природно-заповідного фонду  загальною площею 102,6 тис. га. Частка заповідного фонду досягла 21% від загальної площі лісів Львівського ОУЛМГ, в тому числі в гірській частині - 40%. Під охороною державних лісогосподарських підприємств Львівського ОУЛМГ знаходиться 57% ПЗФ області.

Найбільші за площею природоохоронні об’єкти - національні природні парки «Сколівські Бескиди» та «Бойківщина».

Відзначимо, що у грудні минулого року НПП «Сколівські Бескиди» отримав нагороду від головної туристичної премії країни Ukraine Tourism Awards у номінації «Найкращий природний парк».

У Всесвітній день навколишнього середовища в багатьох країнах світу проходять природоохоронні заходи і акції.

Лісівники – природоохоронці завжди підтримують екологічні ініціативи у справі захисту навколишнього середовища!

Еколого-просвітницька діяльність лісогосподарських підприємств направлена на екологічне виховання молоді, формування у неї бережливого ставлення до лісів та навколишнього природного середовища. З цією метою на базі підприємств обласного управління облаштовано 127 рекреаційних об’єктів, функціонує 46 шкільних лісництв, 5 еколого-просвітницьких центрів та Музей лісу.

Під час проведення природоохоронних акцій з озеленення та благоустрою, які масово проходять переважно у весняний період та восени, до лісівників долучаються учнівська  та студентська молодь, представники влади та громадськості.

Цієї весни у рамках екологічної ініціативи Президента «Зелена країна» у держлісфонді висаджено 5,7 млн дерев.  Зокрема, до екоініціативи «Ліс Перемоги», яка проходила на Львівщині у День довкілля, долучились майже 700 учасників, серед яких родини вимушено переміщених осіб із дітьми, волонтери, громадськість та ін.

Дякуємо усім, хто докладає зусиль для збереження довкілля.

Саме від нас залежить наше майбутнє!

Global Options

Оголошення
Ключові слова
Де так як купити дрова паливні на Львівщині

Зелена країна

Ми у Facebook

Розпорядження від 01.12.2015р. N18

Платформа Дія

Відео

Новини Управління