НАРАДА З ПИТАНЬ ОХОРОНИ ПРАЦІ ЗА УЧАСТЮ ПОСАДОВИХ ОСІБ ДЕРЖПРАЦІ УКРАЇНИ

25 лютого 2020р, Новини. Прес-служба

24 лютого 2020 року у Львівському ОУЛМГ відбулася нарада з питань охорони праці за участю заступника Голови Державної служби України з питань праці Шумелюка І.І., посадових осіб Головного управління Держпраці у Львівській області, директорів та спеціалістів з охорони праці лісогосподарських підприємств Львівського обласного управління лісового та мисливського господарства.

Вітаючи гостей цього заходу, а це Шумелюка І.І. – заступника Голови Державної служби України з питань праці, Луцика І.С.– начальника Управління нагляду в промисловості і на об’єктах підвищеної небезпеки, Мечержака І.І. – заступника начальника Управління нагляду в промисловості і на об’єктах підвищеної небезпеки та Курила В.М. – начальника відділу нагляду в АПК та СКС, начальник Львівського обласного управління лісового та мисливського господарства А.М. Дейнека зауважив, що більшість робіт у лісовій галузі віднесено до робіт з підвищеної небезпеки.

На підприємствах Львівського ОУЛМГ працює понад 3 тис. осіб і тому питання дотримання вимог охорони праці та профілактики виробничого травматизму постійно стоїть на порядку денному. Статистика свідчить, що на кожен мільйон кубометрів заготовленої деревини припадає втрата одного людського життя, а щорічна трудова діяльність 700 працівників лісового господарства спричиняє один нещасний випадок виробничого характеру. Він відмітив нагальну потребу у проведенні такої наради і наголосив на тому, що філософія збереження життя та здоров’я працівників повинна бути пріоритетом у діяльності кожного підприємства.

Заступник Голови Державної служби України з питань праці Шумелюк І.І. зазначив, що лісова галузь належить до однієї з найбільш травмонебезпечних в Україні та навів статистику виробничого травматизму на підприємствах лісового господарства з початку 2020 року. Враховуючи ризикоорієнтований підхід, який з 2020 року започатковується на підприємствах України, він виокремив основні причини, що призводять до виробничого травматизму, а це: ненавченість працівників; порушення технологічного процесу; незабезпеченість засобами індивідуального захисту; відсутність контролю за роботою приватних підприємців; недотримання технологічних регламентів безпеки праці, недостатня ефективність використання кадрів, тощо.

Начальник Управління нагляду в промисловості та на об’єктах підвищеної небезпеки ГУ Держпраці у Львівській області І.С. Луцик наголосив, що виробничий травматизм в основному стається з працівниками, які вже довгий час працюють на виробництві і рахують себе «асами» в роботі. Разом з тим, він наголосив на покращенні роботи інспекторського складу інспекцій Держпраці.

Начальник відділу нагляду в АПК та СКС В.М. Курило відмітив плідну, спільну і корисну роботу, що здійснюється між Львівським ОУЛМГ та Головним управлінням Держпраці у Львівській області: спільними превентивними заходами, оперативному адміністративно-громадському контролі на всіх рівнях, укладеному міжвідомчому договору щодо недопущення виробничого травматизму.

Підсумовуючи цей захід, Шумелюк І.І. закликав присутніх приділити увагу навчанню працівників, фаховому підходу до призначення відповідальних осіб за безпеку та охорону праці, зваженому підходу до заключення договорів-підряду на надання послуг у лісовому господарстві, тощо.

Учасники наради прийшли до висновку, що лише результат спільної праці може призвести до збереження життя та здоров’я працівників.

 

Відділ лісових ресурсів, машин та

технологій Львівського ОУЛМГ

 

Ключові слова:

охорона праці

Global Options

Оголошення
Ключові слова
Де так як купити дрова паливні на Львівщині

Зелена країна

Ми у Facebook

Розпорядження від 01.12.2015р. N18

Платформа Дія

Відео

Новини Управління