На Львівщині вирощують ліс за сучасними технологіями

22 лютого 2021р, Новини. Прес-служба

На колегії Державного агентства лісових ресурсів України, яка відбулась 19 лютого, начальник Львівського обласного управління лісового та мисливського господарства  Анатолій Дейнека поінформував членів колегії Держлісагенства про перспективи розвитку лісорозсадницького комплексу з вирощування садивного матеріалу із закритою кореневою системою, що функціонує на базі Львівського  лісового  селекційно-насіннєвого центру в смт. Брюховичі.

На базі селекційно-насіннєвого центру успішно функціонує комплекс обладнання із переробки та зберігання лісового насіння.  За період роботи цеху переробки, який  працює з 2006 року, перероблено більше 1 207 тон сировини, при цьому одержано 52 171 кг лісового насіння.

На підприємстві реалізовується проєкт побудови сучасного лісорозсадницького комплексу для вирощування садивного матеріалу із закритою кореневою системою. Для цього лісогосподарськими підприємствами Львівського ОУЛМГ закуплено обладнання шведської фірми BCC на загальну суму 39,4 млн. грн. Фінансування з обласного бюджету складає  29,1 млн.грн.

Анатолій Дейнека у своїй доповіді акцентував  увагу на тому, що  перспективи у вирощуванні і відновленні лісів України є у впровадженні сучасних технологій у лісокультурному виробництві.

На сьогодні у ДП «Львівський ЛСНЦ» вирощуються сіянці біотично стійких, високопродуктивних  лісових порід для відновлення лісів Карпат та рівнинної частини:   ялиці білої, бука лісового, сосни звичайної, дуба звичайного, модрини європейської, псевдотсуги...

За один рік планується вирощувати 3,5 млн. сіянців із закритою кореневою системою.

В перспективі з використанням наявних теплиць на підприємствах Львівського ОУЛМГ  проект дасть змогу додатково отримати 2,5 млн. сіянців на рік із закритою кореневою системою та 4 млн. із покращеною кореневою системою.

Сумарна кількість вирощеного садивного матеріалу становитиме близько 10 млн. сіянців із закритою та покращеною кореневою системою.

Кошторисна вартість проєкту складає 86,2 млн. грн., в тому числі кошти на закупівлю обладнання та устаткування  - 55,3 млн. грн.

На разі, залишається потреба у фінансуванні до завершення проекту в сумі 17,7 млн.грн. та 10,5 млн.грн для облаштування приміщення з регульованим кліматом для зимового зберігання сіянців.

Детальніше з виробничою структурою комплексу та перспективами з вирощування садивного матеріалу із закритою кореневою системою можна ознайомитися у

Презентації 

 

Global Options

Оголошення
Ключові слова
Де так як купити дрова паливні на Львівщині

Зелена країна

Ми у Facebook

Розпорядження від 01.12.2015р. N18

Платформа Дія

Відео

Новини Управління