МИСЛИВСЬКА ГОСПОДАРКА: ГОТУЙ САНИ ВЛІТКУ!

29 травня 2020р, Новини. Прес-служба

Добігають останні весняні дні і настане літо. У цю пору мисливські господарства розпочинають заготівлю кормів на осіннє-зимовий період. У червні закладається основна частка кормів на наступний підгодовувальний період.       

У червні заготовляють соковиті стебла кропиви та топінамбуру з листям. Також вербові, осикові, горобинові та кленові і дубові гіллячки. Заговляти їх потрібно у пору коли їх листя виросло до повного свого розміру, але не задеревеніло/затверділо. Кормові віники висушують під навісами, щоб на них не попадали прямі сонячні промені. Кропив’яні і топінамбурові віники змочують у соляному розчині, підвішують і підв’ялюють. Висушені трав’яні і гіллячкові віники зберігають під навісами, щоб провітрювались. Заготівлю віників припиняють до початку сінокосу. Далі заготовляють сіно, як лугове, так і лісове.

Окремі мисливські господарства, в угіддях яких є значна чисельність звірів, останніми роками розпочинають літню підгодівлю дичини щоб утримати тварин в угіддях. Окрім того на початку літа не залишається поза увагою охорона державного мисливського фонду. Охорона мисливських угідь літом дуже специфічна. У цей період значної шкоди звірам та птахам завдають пастухи зі своїми «собаками вівчарками», які безжалісно винищують молодняк зайців і інших звірів, та завдають значну шкоду птахам, у тому числі і мисливським видам, особливо боровим. При тому пастухи не мають жодної потреби утримувати і брати з собою на пасовище собак, як помічників пастуха тому, що користі з них немає. А собаки лише ганяють куди їм заманеться і шкодять.

Штатні працівники мисливських господарств, у цей період, активно регулюють чисельність хижаків, які завдають шкоду мисливським видам звірів та птахів. Готуються до проведення зимових полювань, розрубують квартальні просіки, розчищають стрілкові лінії, ремонтують та будують нові біотехнічні споруди, стрілецькі місця/вежі. Дезинфікують годівниці, підгодовувальні майданчики, заповнюють солонці.

Протягом літа мисливці мають змогу муштрувати та навчати своїх собак, особливо лягавих та спанієлів. Адже у серпні початок сезону полювання на мисливські види птахів. Літом найбільш популярним є полювання на водоплавних птахів, качине полювання. Це найбільш доступне та масове полювання серед наших мисливців. Воно красиве і захоплююче, і залишає незабутні враження на все життя.

 

 

Начальник відділу-головний

мисливствознавець Львівського ОУЛМГ                             В. Бурмас

Ключові слова:

мисливство

Global Options

Оголошення
Ключові слова
Де так як купити дрова паливні на Львівщині

Зелена країна

Ми у Facebook

Розпорядження від 01.12.2015р. N18

Платформа Дія

Відео

Новини Управління