ВІДПАЛАЛА «МИСЛИВСЬКА ВАТРА»

25 серпня 2021р, Новини. Прес-служба

У неділю 22 серпня в місті Миколаєві над Дністром відбувся ІІІ-й міжнародний мисливський фестиваль «Мисливська ватра». Цей фестиваль організатори приурочили до тридцятої річниці Незалежності України і до 100 річчя створення Українського товариства мисливців та рибалок.

На фестиваль були запрошені усі мисливські підприємства та організації Львівщини а також колективи з інших куточків України та гості із за кордону. Участь у фестивалі взяли понад 50 мисливських колективів. Кожна з команд прибула на фестиваль зі своїм стягом та штандартом. Усі вони з’їхалися аби представити мисливство, як один з колоритних різновидів культури, обмінятися досвідом та взяти участь у мисливських конкурсах. А ще, популяризувати ловецькі традиції в українському суспільстві, виховувати любов до природи рідного краю…

Розпочали дійство ходою від фігури Матері Божої розташованої у центрі міста. Далі колона прапороносців, яку очолював духовий оркестр Національної гвардії України військової частни 3002 під керівництвом Романа Вовка, рушила через місто до парку 400-річчя міста Миколаєва. Попереду прапороносців йшли священники місцевих парафій.

На відкриття фестивалю прибули народний депутат України Ростислав Тістик, представник Державного агентства лісових ресурсів України Михайло Томахін, президент Громадської спілки Всеукраїнської асоціації мисливців та користувачів мисливських угідь Віктор Червоний, заступник голови Львівської ОДА Юрій Бучко, начальник Львівського обласного управління лісового та мисливського господарства Анатолій Дейнека, міський голова Миколаєва Андрій Щебель.

Фестиваль розпочався з молебня і посвячення мисливських хоругв, стягів і штандартів на центральній сцені парку, вітальних слів господарів та гостей фестивалю.

Мелодії духового оркестру, вокал артистів плавно змінювали інші звуки – птахів і тварин. Правда, виконували їх також люди, вірніше мисливці, учасники конкурсу з імітації звуків звірів. Потрібно сказати, що виконували вони ці звуки настільки майстерно, що годі було відрізнити їх від справжніх голосів звірів. Багато інших конкурсів було передбачено для команд учасників змагань. А конкурсів було багато, зокрема: приготування мисливських страв, конкурс експозицій, краща пісня, розповідь мисливської бувальщини, імітація звуків тварин, виводка собак мисливських порід тощо. Усі вони були оцінені журі, яке об’єктивно виставило бали кожній команді

Переможцями ІІІ-го міжнародного мисливського фестивалю «Мисливська ватра» у заліку змагань команд стали:

І-ше місце – колектив мисливців «Гута мисливська»;

ІІ-ге місце – ДП «Славський лісгосп»;

ІІІ- тє місце - Миколаївська РО УТМР.

         Відвідали фестиваль кілька тисяч мешканців Миколаєва, Львівщини та інших областей України.

         Фестиваль став ще одним кроком у розвитку мисливської культури в Україні.

Global Options

Оголошення
Ключові слова
Де так як купити дрова паливні на Львівщині

Зелена країна

Ми у Facebook

Розпорядження від 01.12.2015р. N18

Платформа Дія

Відео

Новини Управління