З ПОЛЕМ ЗАЙЧАТНИКИ!

12 листопада 2021р, Новини. Прес-служба

До відома мисливців-зайчатників, любителів полювання на зайців. Наступної неділі 21 листопада користувачі мисливських угідь Львівщини розпочинають полювання на зайців яке триватиме, у більшості з них, до 2 січня 2022 року включно.

У мисливських польових теренах Львівщини на зайців полюють не тільки мисливці нашої області а також з інших областей. Це дуже захоплююче та цікаве полювання. Зараз поля не вкриті снігом і на чорнотропі (так мисливці називають ще не вкриті снігом землі) не так просто вистежити і підняти зайця. Особливо важко полювати у місцях з високою травою коли вона в коліно мисливцеві. У таких випадках не обійтися без мисливської собаки. Для результативного полювання та добирання підранків (підстрелений мисливцем звір) мисливцеві допомагають його вірні чотирилапі помічники. Добра мисливська собака завжди знайде і принесе підранка господареві для якого це завжди бажаний трофей.

Для того щоб знати скільки дозволено вполювати зайців кожний користувач мисливських угідь розраховує пропускну спроможність угідь господарства, щоб знати скільки днів та мисливців зможуть полювати в угіддях господарства без нанесення шкоди для наступного нормального відтворення популяції зайців. Основою для розрахунку пропускної спроможності господарства, є результати обліку чисельності зайців кожного сезону полювання.

Окрім того Наказом Міністерства захисту довкілля та природних ресурсів України від 27. 05. 2021, № 346, встановлено норми відстрілу інших мисливських тварин, віднесених до державного мисливського фонду, у сезон полювання 2021/2022 років. Ця норма регламентує кількість дичини, яку має право вполювати один мисливець за один день у мисливському господарстві (дозволено одному мисливцеві одного зайця за один день полювання).

Також нагадуємо мисливцям, які документи дають право на полювання:

- посвідчення мисливця;

- щорічна контрольна картка обліку добутої дичини та порушень правил полювання з відміткою про сплату державного мита;

- дозвіл на добування мисливських тварин (ліцензія, відстрільна картка, дозвіл на діагностичний та селекційний відстріл тощо);

- чинний дозвіл на право користування вогнепальною мисливською зброєю у разі її використання під час полювання;

- паспорт на собак мисливських порід, інших ловчих звірів і птахів у разі їх використання на полюванні.

Зазначені документи мисливець зобов’язаний мати під час полювання, транспортування або перенесення продукції полювання і пред’являти їх на вимогу осіб, уповноважених здійснювати контроль у галузі мисливського господарства та полювання.

Мисливцям, які бажають полювати, необхідно звертатися безпосередньо до користувачів мисливських угідь, які будуть реалізовувати відстрілочні карточки для проведення полювання в наданих їм у користування мисливських угіддях.

Обсяги добування та пропускна спроможність мисливських угідь на зайця-русака в сезоні полювання 2021-2022 років наведена нижче.

Обсяги добування та пропускна спроможність мисливських угідь на зайця-русака

 

Начальник відділу – головний                                              Василь Бурмас

мисливствознавець Львівського ОУЛМГ

Ключові слова:

мисливство

Global Options

Оголошення
Ключові слова
Де так як купити дрова паливні на Львівщині

Зелена країна

Ми у Facebook

Розпорядження від 01.12.2015р. N18

Платформа Дія

Відео

Новини Управління